menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Heerlen weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Heerlen

Een kundige Mediator uit Heerlen helpt u graag verder.

Hoe, wat en waarom mediation in Heerlen

Een mediator is een onafhankelijke bemiddelaar die partijen in een conflict helpt om weer met elkaar in gesprek te komen en te zoeken naar een voor allebei de partijen aanvaardbare oplossing. Hij of zij velt geen oordeel, zoals een rechter, en zal ook geen partij kiezen zoals een advocaat. Hij of zij luistert voornamelijk naar de standpunten van allebei de partijen en zal vervolgens trachten de problemen duidelijk te krijgen. Het doel is, dat beide partijen zélf tot een overeenkomst komen die voor allebei de partijen acceptabel is. Deze overeenkomst kan wellicht in een wettig document worden vastgelegd. Op die manier kan worden voorkomen dat er op een later moment weer een conflictsituatie zal ontstaan.

Mediator uit Heerlen biedt oplossingen bij zakelijke conflicten, arbeidsconflicten en familieconflicten.

Het komt frequenter voor dan u denkt. Onenigheid waar men geen oplossing lijkt te hebben. Er wordt niet meer geluisterd naar elkaar en uiteindelijk verslechterd de relatie. Meningen verharden. De stap naar bijvoorbeeld een advocaat is in de de meeste van dit soort gevallen gevallen niet nodig.

Bemiddeling bij conflicten zoals mediation ook wel wordt genoemd, wordt sinds de jaren tachtig vaker gebruikt en is sindsdien alleen maar in populariteit aan het toenemen. Vaak wordt mediation nu gebruikt als de eerste stap naar de oplossing van een geschil.

Een mediator uit Heerlen kan bijvoorbeeld worden ingeschakeld bij:

  • geschillen in de relationele sfeer
  • conflicten tussen buren
  • werkgever en werknemer conflicten
  • conflicten tussen leverancier en afnemer
  • overige zakelijke geschillen
  • geschillen met overheidsinstanties
617
Klanten geholpen met mediators vergelijken
4.342
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Heerlen

De prijs van de mediator uit Heerlen

Elke mediator hanteert zijn of haar eigen uurtarief. Hierdoor liggen de tarieven ver uiteen. Bijna alle mediators hanteren andere tarieven voor bedrijven en voor particulieren. Het eerste gesprek, oftewel het intake gesprek, is meestal gratis en na dat gesprek zit men nog niet vast aan enige verplichtingen. De mediator zal u meestal in dit intake gesprek het uurtarief mededelen dat u zult gaan betalen en er zal dan ook worden meegegeven hoeveel gesprekken nodig zullen zijn.

Als een mediator samenwerkt met de Raad voor de Rechtsbijstand kan hij of zij namens u bij de overheid een subsidie aanvraag aanvragen, ook wel bekend als toevoeging. Wanneer u aan de voorwaarden voor de subsidie voldoet, betaalt u slechts een eigen bijdrage. Uw inkomen en eventueel eigen vermogen zijn natuurlijk van invloed op de subsidie. Uw mediator kan u hierover meer informatie geven.

De totale kosten van een mediation hangt af het aantal gevoerde gesprekken. Over het algemeen zijn er tussen de drie en vijf gesprekken nodig om partijen tot een oplossing te laten komen. Kan men het niet eens kan worden, dan kan men het geschil alsnog aan de rechter voorleggen. Een rechtbank procedure is echter wel een stuk duurder dan een mediationtraject.

Heeft u behoefte aan naar mediation? Vindt hier een mediator uit Heerlen, door uw gegevens achter te laten. Van verschillende mediators uit Heerlen zult u dan een prijsopgave ontvangen in uw e-mail waarmee u een actueel conflict tot een oplossing kunt brengen.

mac
mac
img

Ik ben Sharin Janzen, regiomanager in Heerlen. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Heerlen.

Op zoek naar fijne mediators in Heerlen?

Het is te aan te raden een mediator te kiezen die is aangesloten is bij Professionals Heerlen. Om te worden bijgeschreven, moet een mediator aan verschillende kwaliteitseisen van de federatie voldoen. U kunt zeker weten te maken heeft met met een zeer ervaren en professionele mediator, als deze staat ingeschreven bij Professionals Heerlen. De mediators die bij ons geregistreerd staan, zijn tevens allemaal geregistreerd in het nationaal register.

Voorkom juridisch “getouwtrek”. Bij een juridisch proces is er maar één winnaar; bij mediation komen beide partijen als winnaar uit de bus. U kunt bij ons op het platform eenvoudig meerdere mediation offertes opvragen. U kunt dan eenvoudig verschillende mediators onderling vergelijken en besluiten welke mediator u in de arm wilt nemen. Wellicht de voordeligste? Of misschien een mediator bij u in de buurt?

Het grootste pluspunt van betaalbare mediation uit Heerlen is, dat beide partijen het uiteindelijk eens worden en toch nog een oplossing vinden waar beiden aan gewerkt hebben en beiden achter staan. Bij een juridisch proces moet u maar te accepteren wat de rechter besluit en dat is misschien niet in uw voordeel.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Heerlen te zeggen hebben!

img

Quintijn aan 't Kokshuis

Ik ben super geholpen door Professionals Heerlen. Door de super snelle hulp heb ik direct een Mediator gecontacteerd die mij met mijn probleem kon helpen. Samenwerken met Professionals Heerlen zorgt ervoor dat er meteen een actie voor je wordt ondernomen.

img

Marysa Weinreder

Na al met meerdere mediators samengewerkt te hebben dacht ik, ik laat het Professionals Heerlen eens proberen. Dat bleek een goede keuze, ik kreeg direct een mooi overzicht van diverse aanbieders en het maakte het eenvoudig om een partij te vinden die bij mij past.

Professionals uit andere branches in Heerlen

Let's Talk

Bij Professionals Heerlen staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier